2022-10-21 197 浏览
同朋友行经九龙城,朋友话新开了间高情调格局西餐厅,就找我试一试当中的lunch set 门口的位置能看餐厅内,已看到餐厅带著高情调格局,门口也有餐牌让人看看❤️喜欢餐厅呢个咖啡杯架,简洁但又为餐厅带来特色餐厅依木系为主,但又配合柔和灯光,令人特别舒服,而且餐厅宽敞,好适合情侣同朋友倾计set lunch 价钱合理$168-$268不等☺️starter 选了bb mozzarella cheese ball再配车厘茄同意大利黑醋意大利黑醋香浓,再配车厘茄,令酸甜感觉增加,罗马沙律菜又够爽甜♥️最喜欢又有两串 mozzarella ball加车厘茄,慢慢咬落口capaccino: 奶泡同咖啡做到一层层既效果,奶泡亦到好creamylatte:奶同咖啡既配搭岩好,不会过份甜朋友亦叫多杯朱古力,朱古力味浓又够滑☺️慢煮牛面颊粗管通心粉配巴马臣芝士餐厅一点也不吝啬,整碟也舖满巴马臣芝士♥️好岩我呢啲芝士控,牛面颊好淋,食落口有即溶既感觉,而且份量不只在通心粉上面,还有在通心粉下面☺️蒜香辣椒虎虾扁意粉喜欢伴碟的豆苗, 清爽脆甜, 我哋叫嘅时候店员亦都好好㗎嘛畀我哋知个意粉有啲辣, 但系我哋都想试下。 虎虾

喜欢餐厅呢个咖啡杯架,简洁但又为餐厅带来特色

set lunch 价钱合理
$168-$268不等
☺️

latte:奶同咖啡既配搭岩好,不会过份甜

朋友亦叫多杯朱古力,朱古力味浓又够滑

☺️慢煮牛面颊粗管通心粉配巴马臣芝士

☺️蒜香辣椒虎虾扁意粉

喜欢伴碟的豆苗, 清爽脆甜, 我哋叫嘅时候店员亦都好好㗎嘛畀我哋知个意粉有啲辣, 但系我哋都想试下。 虎虾肉质鲜嫩, 如意粉辣得来系惹味♥️ 会令人一口又一口忍不住口😛

Hosea 感觉有情调,咖啡控必试
九龙城不只泰国菜,西餐厅的hosea也像名字一样好食
  • 蒜蓉辣椒虎虾扁意粉
  • 牛面颊长通管意粉