2023-08-20
今日经过盈丰商场附近,见到有好多新开嘅食肆。近路边仲有间西餐厅🤩见佢装修几靓,室内外都有坐位,几chill , 就同老公去食个晚餐😍价钱亦唔离地,正常西餐价钱👍🏻 生蚝🦪仲几平添,如果钟意食蚝嘅朋友过嚟就岩晒🤩我地叫龙虾汤,pizza , pasta 同甜品😘法式龙虾汤:好香同浓郁嘅龙虾味👍🏻啖啖都系精华👍🏻🤩蒜片辣椒橄榄油活蚬意粉🍝:新鲜蚬肉粒粒都好饱满大粒😍因为蚬肉够新鲜,所以唔使太多特别嘅调味,简简单单就用蒜同辣椒已经令到蚬肉十分鲜味,蚬味更加可以配合埋意粉🍝一个字:鲜👍🏻多重芝士薄饼:芝士味够浓👍🏻咸香芝士再加上薄脆嘅饼底❤️几惹味🤩甜品tiramisu : Tiramisu 要整得好味唔系咁容易,呢间就好好味❤️👍🏻蛋黄cream 做得够滑👍🏻饼干浸咖啡液浸得岩岩好,唔会太湿👍🏻层次做得够好❤️估唔到呢间西餐厅咁高质素,特别再赞下啲海鲜,真系好靓又新鲜又好味😍
我地叫龙虾汤,pizza , pasta 同甜品😘
法式龙虾汤:好香同浓郁嘅龙虾味👍🏻啖啖都系精华👍🏻🤩