2018-08-21
今日决定同小鲜肉老公仔去美食博览~😝要抢一蚊鲍鱼!当然结果系非常之成功!但系要起一班进击的师奶之中突破重围⋯⋯🤨当然要食个五星级的早餐🥣⋯⋯最后同老公仔去咗上环呢间特色小店食早餐☺️☺️☺️☺️呢间小店一入去的时候,浓郁的咖啡味扑鼻而来,柔和的色调,配上木系啲家私,全个人即时有咗暖粒粒的感觉😍😍😍唔通呢d就系小确幸!!首先叫咗两杯嘢饮打头炮先🤤如果买餐牌上面指定食物,加$15就可以升级做特饮~超抵!由于小鲜肉老公不嬲都钟意饮朱古力~所以叫咗杯Rich Chocolate 俾佢试吓,精致而且有层次的朱古力,一上枱已经系视觉享受😍浓浓的朱古力再配上雪白的忌廉,口感更加幼滑且浓厚,好味好味好味!!靓靓人妻就叫咗杯冻Cappuccino ~你间小店嘅咖啡豆系由香港咖啡师新鲜炒制,第一口是厚厚的奶泡伴随著充满巧克力的香气忌廉,第二口就是香浓的咖啡,咖啡香醇,而且牛奶、奶泡、咖啡的比例啱啱好,微甜之余,带点咖啡豆烘焙之后的苦涩回甘!呢杯咖啡不但有层次而且有深度😎😎😎不愧系香港制作~~人妻一向识食,当然要All day breakfast !呢个早餐完全系豪华~豪华~😍所有靓靓人妻钟意食嘅嘢全部集齐,充满肉
人妻一向识食,当然要All day breakfast !呢个早餐完全系豪华~豪华~😍所有靓靓人妻钟意食嘅嘢全部集齐,充满肉汁的牛仔肠,煎得啱啱好脆到好似薯片咁的烟肉😍三文鱼份量好多足足有二大块,新鲜有口感!滑蛋加入牛奶,非常香滑配上面包简直系至高享受~😍最好食一定系包包,烘得啱啱好,热辣辣又脆脆的~配上牛油简直一绝⋯⋯最后当然要食返少少沙律仲有满满童年回忆的茄汁豆,作为完美嘅句号!
小鲜肉老公就拣咗牛油果班尼迪蛋,呢一款蛋蛋系英国名菜,估唔到呢间小店整得非常出色😍牛油果配上留心的鸡蛋~配上脆脆的多士!上面再淋上酸酸甜甜、浓稠滑溜的荷兰酱😋😋😋😋完全将平凡变出不平凡!
经过今次上环早晨之旅⋯⋯完全印证左一句说话高手在民间🤤人妻决定以后抢鲍鱼之前都去食一食!🤤以后返工希望忙里偷闲的时候亦都要落嚟坐吓先得