2023-10-07
🐮高手在民间x抵食牛肉面🐮-呢间专食牛肉面嘅小店 由长沙湾小店起家 我哋好耐之前都已经会特登去食🤣 所以今日系旺角附近行 就顺便食吓呢间分店有冇唔同啦😎-🐮元洲三宝牛肉面 $73三宝即系牛脷牛筋同埋金钱𦟌 牛脷本身都好腍 而且有轻轻烧过 所以风味十足😛 牛筋亦都炆到好入味 胶质满满😚 金钱𦟌吸收晒汤汁 入口一咬就化开😎 汤底系有少少中药加上牛油香嘅浓厚系 面体系刀削面 入秋食暖暖哋就最啱啦😍-🐣葱油去骨鸡腿面 $53呢一款系捞面 用咗自家制嘅葱油 配上大大只去咗骨嘅鸡髀 同埋有少少似手打面体嘅面底😚 鸡肉都几嫩滑 唔会好嚡😎 葱油好香 但唔会好油腻 成碗面俾我嘅感觉就系好温和 唔会过火😚-🐮牛展筋头另外小食我哋家点咗牛展筋头 腌得几入味 啱晒钟意吮骨嘅朋友-🌶️麻辣云耳另外呢个冷盘 系走酸酸辣辣嘅路线 辣到我谂由中小辣左右啦 几清新几啱做开胃菜-🧋黑糖珍珠奶茶另外喺店员极力推介之下 我哋加点咗呢杯珍珠奶茶 佢系古早味奶精奶茶茶底 珍珠系偏软淋路线 都唔错㗎-📍元洲牛肉面旺角通菜街80号地舖-
🐮元洲三宝牛肉面 $73
🐣葱油去骨鸡腿面 $53