2016-10-27 747 浏览
又另一个又热又纳闷嘅一日,走嚟西贡食吓lunch先😎吞拿鱼沙律虽然系好普通嘅吞拿鱼,但卖相绝不马虎,喺最顶有一旧薯仔,而唔系求其捞埋一碗沙律咁样;吞拿鱼嘅份量非常慷慨,青椒红椒都非常新鲜爽脆,仲有橄榄添,见你咁有诚意,我唔食橄榄都食哂佢啦!香炸吉列鱼柳伴炒饭配日式咖喱汁 ($88)平时唔太钟意乱咁食吉列嘢,好惊用万年油炸,又唔钟意炸浆厚过旧鱼,除非,我对𠮶间餐厅有信心。见佢嘅配搭咁正有炒饭,试吓先,好在冇令我失望!两块鱼柳算大,炸得唔算系金黄色,但胜在唔油腻,冇一阵油味,卖相几好,炸浆唔厚但脆,系紧贴住鱼柳,唔会一咬即散,当然我唔expect会系新鲜鱼柳,但起码鱼柳冇浓郁嘅雪味;炒饭粒粒分明偏硬身,咖喱汁入面有薯仔粒、车厘茄及红萝卜粒,捞饭食无得顶!果然,吉列食物真系唔可以乱食!店员服务态度非常好,每次我讲完“唔该”之后都有讲返“唔使客气”..... 环境舒适,食物好味,服务良好,👏 不枉我千里迢迢嚟食啊!
又另一个又热又纳闷嘅一日,走嚟西贡食吓lunch先😎
吞拿鱼沙律
香炸吉列鱼柳伴炒饭配日式咖喱汁 ($88)
2016-10-27
午餐