2021-11-12
今日约左朋友食晚饭预祝生日,因为朋友想食西餐就拣左呢间cafe Paradise,估唔到质素唔差,价钱仲好抵,甜品仲好有惊喜装修风格好简单轻松,气氛柔和,因为放工去到未够7点,唔使等位即刻有位坐唔使等坐低见到餐厅好多小饰物好靓,影相打卡无问题,座位宽敞又舒适侍应服务态度好友善,时刻都留意食客有咩需要,好快有回应,我地食饭都食得好开心餐牌选择好多,set dinner 价钱抵好多,份量仲好多,所以我地都点左一个set dinner,另外再点多左一份ribs同黑松露薯条食到我地超饱最正系价钱唔贵,真系抵食夹大件龙虾汁海鲜意大利饭卖相好靓,大虾带子好爽口,青口肉都好大粒,最惊喜系意大利饭唔会太creamy 而且唔腻,唔会食两啖就饱都食唔落,饭软硬适中,好有咬口跟餐仲有餐汤沙律同甜品,呢个价钱真心抵食,餐汤系南瓜汤,因为我地两个都唔食南瓜,唔想浪费就同佢讲唔要另外散叫一份BBQ烤焗西班牙黑毛猪肋排,一上菜吓左一跳,份量好大份猪肋排两大份,BBQ酱好浓好惹味,猪肋排上酱汁颜色较深色(唔系烧㶶嫁),再配少少芥末酱真系好食到唔停口猪肋排肉质好嫩滑好juicy,如果多人share会仲好,可以试多几款菜
坐低见到餐厅好多小饰物好靓,影相打卡无问题,座位宽敞又舒适侍应服务态度好友善,时刻都留意食客有咩需要,好快有回应,我地食饭都食得好开心 餐牌选择好多,set dinner 价钱抵好多,份量仲好多,所以我地都点左一个set dinner,另外再点多左一份ribs同黑松露薯条食到我地超饱最正系价钱唔贵,真系抵食夹大件
猪肋排肉质好嫩滑好juicy,如果多人share会仲好,可以试多几款菜佢个薯蓉都劲滑劲香,无拣错
薯条炸得金黄香脆,热辣辣薯条配浓滑黑松露酱,真系唔讲得笑,十分钟我地就清左盘薯条🍟唔使讲都知好食啦
因为庆祝生日,所以加左$25将甜品转左心太软,餐厅仲帮手写happy birthday 心太软真系成餐饭既点晴之笔,好欣赏佢好浓好浓既朱古力味,朱古力心食一啖就流晒出黎,最重要系佢唔甜,反而好重朱古力既甘香味,绝对系高质素甜品食左一啖就好食到无停,相都无再影