2019-07-04 335 浏览
今日食晚饭同朋友嚟到位于K11嘅系茶木嘅高级版——Teawood Deluxe ,呢到无论装修及摆设都比一般茶木雅致,以钟表品牌为主题,连食物都有所不同,系台湾西式创意新派料理,另外仲有精致甜品及特饮。睇睇餐牌,见到饮品名好得意,我地当然唔会放过佢地嘅特饮,叫咗一杯有酒精同无酒精嚟试下。—————吉祥01:23以Tequila 及橙酒做主角,另外仲有青柠汁、石榴汁、糖浆同柠檬啫喱,饮落酒味唔会好浓啱晒女仕们,而且卖相相当靓,杯口仲有盐,除咗系装饰外,仲可以让柠檬的酸味明亮起嚟及令原本清新的味道变得更鲜明,配合埋金色嘅柠檬啫喱,口感一流又好味。—————活神以青柠汁、柠檬汽水、梳打水及石榴汁做基础,仲有好多士多啤梨做装饰,卖相非常精致,味道亦不错,感觉清新。—————威士忌干炒三杯鸡上菜时服务员会先在我地面前将威士忌加热,再倒入三杯鸡中做出火焰效果,仲会闻到阵阵酒嘅香气,完全有视觉及味觉嘅享受,而且令三杯鸡更惹味,食落鸡表面更香脆,鸡肉口感香嫩。—————香煎盲𫚧鱼西班牙橡果猪肉燥珍珠面好少食珍珠面,感觉好得意,咬落弹牙口感一流,鱼外层亦煎得好脆,啖啖嫩滑嘅鱼肉。————MTW 黑糖珍珠

————
MTW 黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋

份量非常足,卖相好靓,打卡必点,而且班戟松软,切开有满满有咬口嘅珍珠,成个感觉唔腻,好睇又好食,完全大满足。

————
另外服务不错,果然行高级路线系唔同啲。