2019-12-28 569 浏览
听朋友介绍去呢间法国fusion 香港菜。其实食物方面都还可以既, 例如所谓代表菜式, 法国春鸡配上味饭底,味道系几好, 好有庙街排档味道,不过收差不多$400。 其他几样菜式都系差呢类做法,法式加少少粤菜既材料。但有样野佢地就好有地道特色啦,虽然收紧贵过酒店既价钱但系比到大排档既服务比你。由其是其中一位重量级女服务员,行埋黎已经好有气势。点左两个main course 后,呢位阿姊即以澳牛式语气提示我地叫得野少,同埋话加单会好耐架。食完main course ,问佢攞个dessert menu 睇,望左大约两分钟,阿姊即时又催促我地,你地要dessert就快手啦,我8:30要收枱俾人㗎。(当时8点)。 我都系第一次食法国菜得到如此粗鲁的对待,登时叹为观止。最后埋单四位都要二千几,真系做到价格高档,服务低档。

最后埋单四位都要二千几,真系做到价格高档,服务低档。
2019-12-27