2023-11-07
今日黎到铜锣湾呢间牛舞食和牛放题,劲多野食劲兴奋呀!我地食既系最高线既套餐,重点任食日本萨摩和牛😍头盘就系一次性既,但系就全部都系萨摩牛,牛西冷,牛羽下,牛腹胁呢啲特别啲既肉都有得食,一次恒都抵呀!另外任食既有牛赤肉,牛肋肉,和牛粒呢啲,萨摩牛肉质鲜嫩,脂肪分布超均匀,油花丰富,一烧完牛肉既嫩度同香气都非常明显,仲食到啲奶油香,劲特别,任依真系超抵啰🤩另外寿喜烧都系任食,唔想咁热气就真系唔可以错过呢个,寿喜烧用既系萨摩牛牛后腿肉薄切,肉质更加鲜嫩,呢个部位肥美得黎有啲质感,渌一渌就拎上般食,牛肉既鲜嫩完全保留,就咁食已经食晒牛既鲜味,唔驶再点调味料都得😳另外呢个餐仲有甲罗烧都系任食,蟹肉同蟹膏完美溶合系蟹盖入面,蟹味浓郁,稠身丰厚,再拌上月见汁一齐食,有蟹香有蛋香,味道鲜美😋