2020-04-25
今日黎到旺角鼓油街试食呢间阿四车仔面,去到觉得佢嘅门面同餐厅内部装修都非常之有格调,比人感觉坐得好舒服而且一啲都唔污糟,仲有酒精搓手液提供,值得一赞呀!入到去老板仲问我地想坐边度,临走仲同我地讲bye-bye,好Nice呀!坐低睇menu,呢到嘅车仔面有超过30样𩠌可以拣,仲有十几种面同酱汁任你配搭,另外仲有十款招牌小食同有大碗饭拣,正呀!睇左一轮Menu,我最后就拣左个四𩠌油面同两款小食,小食全部都系$20,好抵,而三𩠌面就系$38,加一𩠌加$9 。跟餐饮品仲有减$8嘅优惠添!唔洗几分钟就上齐啲野食啦,碗碗都好大碗好足料呀!我拣左沙爹酱,佢系用匙上比我地自己捞匀嘅。系𩠌菜方面,我觉得呢四样𩠌都非常之高水准架,猪大肠系用卤水汁煮嘅,煮得超入味,好香浓架,仲粒粒都劲大粒,非常推荐!牛腩每一旧都好大旧,焖得啱啱好,好软淋同够入味!冬菇嘅菇肉好厚实又大大旧,一样系好入味!最后就系溏心蛋,同系比一只蛋而唔系半只,最爱溏心蛋嘅我真系好惊喜!另外两样小食,我就叫左日式吉列蚝同炸唐扬鸡块,两个都系皮薄馅多,一啲都唔hea架,仲加左泰式酸辣酱添。
去到觉得佢嘅门面同餐厅内部装修都非常之有格调,
另外仲有十款招牌小食同有大碗饭拣,正呀!
睇左一轮Menu,我最后就拣左个四𩠌油面同两款小食,
跟餐饮品仲有减$8嘅优惠添!
唔洗几分钟就上齐啲野食啦,碗碗都好大碗好足料呀!
我拣左沙爹酱,佢系用匙上比我地自己捞匀嘅。
系𩠌菜方面,我觉得呢四样𩠌都非常之高水准架,
牛腩每一旧都好大旧,焖得啱啱好,好软淋同够入味!
冬菇嘅菇肉好厚实又大大旧,一样系好入味!
另外两样小食,我就叫左日式吉列蚝同炸唐扬鸡块,
两个都系皮薄馅多,一啲都唔hea架,仲加左泰式酸辣酱添。