2017-09-07 213 浏览
将军澳人有四出觅食,今次系返本区食日本嘢, 见.宝琳新都城有间新开嘅拉面店,就一于去试下啦。屋企人钟意食辣,就叫咗个大辣嘅鸡叉烧拉面, 辣度冇令我失望, 香辣酱油味加埋浓郁的鸡白汤, 一端上枱香味变扑鼻而来,食欲大增!拉面质地爽口弹牙,又滑嘟嘟, 屋企人大赞高质👍👍, 加上拉面索晒啲汤, 风味更上一层楼。 鸡叉烧都好好食, 鸡肉嫩滑又有浓浓的鲜鸡味, 虽然得两件鸡, 但质素比分量重要😆😂呢个辣唐扬炸鸡亦畀屋企人大赞, 新鲜榨出嚟外皮脆卜卜,里面够juicy! 啲鸡汁系咁流出嚟, 夹埋日式辣酱好好食呀!呢个石锅饭净系睇个卖相已经好吸引, 上面有好多豚肉粒同原只鲜虾, 石锅饭新鲜热辣辣,放上枱𠮶阵仲有吱吱声, 享受完新鲜弹牙嘅虾肉之后, 记住捞匀下面嘅酱油同饭焦, 会令整个热辣辣嘅饭升华~~( 点算呀越讲越肚饿, 我啱啱先食完...)呢个羽根饺子都一试无妨, 饺子皮滑嘟嘟,馅料真材实料, 里面食得出加咗唔少猪肉同菠菜。

鸡叉烧辛辣鸡白汤拉面

辣汁唐扬炸鸡