2018-01-28
作为观塘地胆既我,今晚想揾间静静地环境又靓既餐厅同男朋友食饭,就醒起Briketenia 之前食过lunch,今次试dinner餐厅环境简单舒服,有格调得黎又唔会太浮夸,我地后面既玻璃厨窗放满左红酒樽,加埋暗黄色既灯光好浪漫!厨房有面大既玻璃窗,我地仲可以睇住厨师准备,好开心!我地今次叫左两个set dinner前菜芝士脆条,自家制香软法包(仲热架!)银鱼柳蛋黄酱是重点呀!好好味招牌菜:焦糖鹅肝酱,上面有raspberry 果酱,中和番鹅肝既油脂感呢个招牌菜好特别,上面层脆脆地既焦糖连埋香滑既鹅肝酱,连平时唔好鹅肝既我都觉得好正,加埋酸酸甜甜既果酱,口感好丰富!龙虾汤待应将放左龙虾粒同面包粒既圆碟放系我地面前,将即场淋上香滑龙虾汤,真系好正!个汤味道好浓,大推!主菜 美国dry aged肉眼扒,好重牛肉味,大厨介绍左点解,原来系因为经过dry process原本4kg既牛肉,抽走左多余既水份,都变3kg,肉味当然更浓啦!美中不足系,我觉得略微熟左少少!另一个主菜文鱼串烧烧得岩岩好熟,肉质鲜嫩摆设同伴碟都好靓,又可以放上网呃like la!红酒炖梨,酒味劲重,系唔错既甜品!另一个甜品系士
厨房有面大既玻璃窗,我地仲可以睇住厨师准备,好开心!
我地今次叫左两个set dinner
龙虾汤
个汤味道好浓,大推!
红酒炖梨,酒味劲重,系唔错既甜品!
另一个甜品系士多啤梨千层酥,亦都系高水准之作!
整体黎讲真系观塘区数一数二既餐厅!价钱都唔会太贵,两个人埋单900蚊到!
值得一试!