2017-09-17 31 浏览
约咗朋友来食日本野,由金钟b出口行嚟,但中环出口应该近啲,因为系金钟商业地区, weekend比较清静,啱晒黎倾吓计饮下酒!首先我哋叫咗一个七款嘅刺身,一嚟到见到个样已经话哗出声,有牡丹虾,带子,吞拿鱼,吞拿鱼腩,油甘鱼,剑鱼, 海胆。我本身唔系好食海胆因为曾经食过唔新鲜,𠮶种感觉同味道系脑海到挥之不去,搞到唔敢再试,但朋友食完话好食好好食好鲜甜,我就胆粗粗再试下,点知食完真系对海胆嘅印象扭转晒!超级鲜甜!当佢系舌头溶化个刻简直非笔墨能够形容!好鲜甜而且一啲腥味都冇!份量都唔少简直系过足瘾!而其他鱼都非常鲜甜,每一款充满鱼油同鲜味,两个人食呢碟刺身真系大满足!食得咁开心朋友话要叫番杯自家制梅酒试下,一边食刺身一边饮梅酒简直系绝配!另外我哋叫咗个西京银雪鱼定食,有汤,沙律同前菜,本身对前菜冇好大期望,但有啲喜出望外嘅感觉,茄子炸过非常香口,配埋唔会过咸嘅酱汁另外有蟹籽粒粒,一粒粒正方形但系一咬入去全部都系蟹籽,好得意!个汤好足料,好多海带,浓度岩岩好!主菜到啦银鳕鱼不嬲系我最爱!烧到好香口,而鱼肉仲系好滑溜,配沙律酱食,送饭简直系一流!配菜有好多鸡髀菇!见佢银鳕鱼做得唔错,仲叫埋烧鳗鱼嚟

个汤好足料,好多海带,浓度岩岩好!

主菜到啦

见佢银鳕鱼做得唔错,仲叫埋烧鳗鱼嚟试吓
,结果冇令我失望!好香口又冇骨!配埋珍珠饭一齐食,简直有去左日本嘅感觉!

已犹未尽, 叫烧物试下, 点左海胆酱烧龙虾,烧广岛生蚝。
龙虾就唔系好食到海胆味啦,不过肉质弹牙鲜甜都几好食!
呢个生蚝就唔系我杯茶啦因为觉得个酱好漏,但朋友就好钟意食,大赞!

食到好饱好饱,非常满足!定食仲有甜品送就系豆腐雪糕,唔会太甜,好香浓嘅豆腐味!

总括嚟讲环境非常舒服, 又够静,食物质素唔错,刺身好出色,会再嚟!