今日出咗油麻地拎嘢,拎完之后就饿饿哋就揾嘢食啦😌 跟住就比哩间食台湾嘢嘅铺头吸引咗😍因为佢门口有个好Chill嘅露台设计嘅位置,入面仲有花花墙同大月亮🌙真系好啱我哩啲咁钟意打卡嘅女生😂咁就抆咁男朋友入去食啦😙🍜红烧腱心牛肉面 (纯牛骨汤)牛好淋好香好入味🤤汤底浓郁,面嘅份量都好多🙌🏻🥪芋泥肉松吐司超级劲大份😍爆哂馅咁睇到都流口水🤤每咬一啖都系满满嘅芋泥同肉松💓 劲好味😋 芋泥控必点🔥 🐔 盐酥鸡粒经典台湾街头小食🔥 酥脆可口,鸡肉肉嫩又多汁🤤 配埋九层塔,五香粉嘅香料,真系越食越滋味,食到停唔到口啊🤭🐤麻辣鸭血鸭血好结实咬口🤤 坊间嘅鸭血只有麻,好少仍然保存到辣味,哩间小店无论麻定辣都好突出,原来小店加咗坊间小见嘅「青山椒」,佢外表好肉一只虫㗎😂开头真以为系虫,厨师仲专登出嚟同我哋解释🤭🥤芝士奶盖紫薯鲜奶成杯都系满满紫薯,香滑顺口🥤蓝柑梳打蓝色好靓好打卡able,饮落清爽

🍜红烧腱心牛肉面 (纯牛骨汤)
牛好淋好香好入味🤤汤底浓郁,面嘅份量都好多🙌🏻

🥪芋泥肉松吐司

🐔 盐酥鸡粒

🐤麻辣鸭血

🥤芝士奶盖紫薯鲜奶
成杯都系满满紫薯,香滑顺口

🥤蓝柑梳打
蓝色好靓好打卡able,饮落清爽