2019-06-01
今日同女朋友黎到上水揾食 听朋友讲有间台湾野几好食 所以今日黎试下可能因为今日食得比较夜 人好少 上菜快 但快得黎质素冇影响 呢下抵赞食台湾野点可以唔食『招牌卤肉饭』 饭既软硬度系中上 偏向硬果边 可能系因应有汁既关系 食落岩岩好 卤肉既香味渗晒入D饭到 大赞『樱花虾高丽菜煎蛋饼』蛋饼好厚身 但唔会好实 好多樱花虾好香口 加埋高丽菜 好有口感 有层次女朋友好钟意『黄金四季豆』四季豆软淋入味 咸蛋既咸香入晒四季豆 盐都唔驶落 可以另到唔钟意咸蛋既我都系咁食『黄金脆豆腐』咸蛋味比四季豆重好多 好实在 豆腐炸得岩岩好 唔会有过熟既情况出现 好味黎到饮品 我叫左Oreo珍珠奶茶 保持到珍珠奶茶既水准 只系多左阵Oreo味 女朋友叫左杯『黑武士之剑(360北海道牛乳冰棒+比利时朱古力)』朱古力上桌既时候系野 将冰棒放落去 搞匀佢 味道有D似维X朱古力奶 好滑口 好浓朱古力味 有饮开朱古力奶既人 一定会钟意👍👍👍