2019-09-24 102 浏览
好耐都冇妈咪等我放工去铜锣湾行街😍,行完打完之后,就梗系食嘢啦😁。妈咪话食肉类,食得太多,于是我醒起之前同朋友,食过一间令人回味嘅素食🤤,即刻带妈咪试吓,好彩早到咋,立即有位,我哋坐咗一阵间就已经full晒啦,仲听到有啲食客系之前已经book咗位嘅添👍🏼。妈咪觉得个环境好舒适又干净,打开个menu,仲花多眼乱乜嘢都想食,于是我哋每人拣咗一个set Dinner。Set Dinner 好丰富架,有前菜(餐厅好细心已经set好晒)、手卷(二选一)、汤类(二选一)、主菜及甜品(加钱仲可以转班戟或者铜锣湾店限定嘅甜品),另外仲可以加钱配埋饮品添😁。以下就系我哋拣嘅晚餐喇😋🥢 前菜 - 凉拌日本黑豆亜塔子黑木耳及红火龙果藜麦沙律伴无花果黑醋及泰式香茅金柚鲜果沙律🥗 (三款菜式非常丰富,又开胃又好食😋)🥢手卷 - 芦荟素香松苜蓿芽手卷 (够晒Fresh😍)🍵 菠菜桃胶忌廉浓汤 (👩🏼‍🦰嘅选择,佢话用桃胶嚟做西汤,好特别好creamy)🍵姫松茸竹笙黄耳百合炖汤(👧🏻嘅选择,每次去都要饮,真系好清好甜,真系成个人润晒😋)🥢青咖喱椰菜猴头菇配印度薄饼及珍珠糙米(👩🏼‍🦰嘅选择,虽然话系小辣,但系妈咪话

以下就系我哋拣嘅晚餐喇😋

🥢手卷 - 芦荟素香松苜蓿芽手卷 (够晒Fresh😍)

🥢青咖喱椰菜猴头菇配印度薄饼及珍珠糙米(👩🏼‍🦰嘅选择,虽然话系小辣,但系妈咪话一啲都唔辣,唔食得辣嘅但又想食咖喱嘅朋友可以一试👍🏼,味道非常好😋)
🥢牛肝菌粒粒意粉酥皮盒伴苔菜三丝脆卷(👧🏻嘅选择,好香嘅菌味加埋第一次食粒粒状嘅意粉好特别,酥皮盒同三丝脆卷焗到好脆,好正好味😋)

🍰甜品 - 👩🏼‍🦰推介草莓乳酪千层班戟(好香🍓味, 同埋一啲都唔甜,妈咪同我都觉得好好味👍🏼)
👧🏻推介柚子乳酪蛋糕,一阵阵嘅柚子味加上芝士蛋糕,真系好清香又够Rich😍)

去到呢个时候,虽然系食素食,但系我哋两个都食到饱饱,根本都享受唔到呢度嘅特色饮品🤦🏻‍♀️。。妈咪话下次一定要试吓其他菜式,仲话揾日要带埋朋友一齐嚟食😁(老实讲,确实系好食嘅素食,我都要同朋友再嚟过😁😁🤭)
2019-09-18