2021-10-08 248 浏览
哩间餐厅虽然系工厦区,但经常满座,真系传说中既一位难求。难得同朋友夹好时间又订到位,真系满心期待阿😚!烟熏猪猪³卡邦尼 $110芝士脆片 ・ 猪面肉 ・ 烟腩片 ・ 意大利烟肉 ・ 蛋汁 ・ 意大利面试过其他传统既卡邦尼,唔用忌廉系口味上成日好似差少少咁。但哩个卡邦尼有俾到我惊喜😍,单靠蛋液都令到成个意粉好顺滑🍝,而味道又岩岩好,唔会太单薄又唔会太咸,加埋腩片🐷既油份,有种令人食唔停口既感觉。黑松露・野菌・炖饭 $120望落一片片既松露🍄就知佢几吸引,结果不负所望咁优秀。成个饭🍚用左几种唔同既菌类,同饭既比例可以话系一比一,超级足料。而成个饭都好香,粒粒饭都索哂啲酱汁,加埋啲芝士🧀,好浓郁既味道。慢煮西班牙伊比利亚黑毛猪・咖啡香料 $198猪鞍🥩肥瘦适中,肉质唔算好软熟,但绝对唔系鞋到咬唔到个种,整体上不过不失。值得一提系佢个咖啡盐☕️🧂,孤陋寡闻既我之前从未试过,真系无想像到原来系咁夹,好难形容但佢成功吊起左肉🐷既味,就好似酱汁咁,但又唔会腻,令成道菜升华哂。而佢个薯仔🥔沾左香料去煎,都好出色。焦糖香蕉・雪糕・法式多士 $92哩个甜品就无咩特别大惊喜,不过都系水准之作。多士🍞两面都煎得

烟熏猪猪³卡邦尼 $110

黑松露・野菌・炖饭

黑松露・野菌・炖饭 $120

慢煮西班牙伊比利亚黑毛猪・咖啡香料 $198

焦糖香蕉・雪糕・法式多士
焦糖香蕉・雪糕・法式多士

焦糖香蕉・雪糕・法式多士 $92
哩个甜品就无咩特别大惊喜,不过都系水准之作。多士🍞两面都煎得恰到好处,浸泡左蛋浆都仍然做到外脆内松既感觉。再者,焦糖香蕉🍌都处理得好好,面头既糖衣一敲即碎。

以哩个价钱黎讲,完全系超出预期,虽然唔系好高级既食材,但食得出每一道都系诚意之作👍🏻。碟碟都好好食,好值得推介大家黎试!
黑松露・野菌・炖饭