2018-10-22
一直听朋友讲呢度既天妇罗甚有水准是全港数一数二的omakase先来的是蟹肉海胆蟹棒蟹膏鹌鹑蛋蟹肉海胆都系越新鲜越好味既, 呢个配合真系唔错, 口感同味道都配搭到白子芝麻豆腐银杏烟鸭胸厨师发板既好处就系主厨会安排时令既食材比客人食, 不但止系最好味既食物,而且可以比我试到一D从来未食过既食材!! 呢个白子既特别又好味道!! 加埋烟鸭胸又唔会太抢味松茸清汤清得黎又食到好浓既松茸味!! 清下胃一流拖罗, 池鱼, 油甘鱼刺身最紧要就系新鲜, 店员好好地介绍我地由淡味食到浓味, 当中我最钟意既就系拖罗!! 浓浓既拖罗油香味加上个阵油脂既口感都系一流的!!天妇罗重点中既重点!! 亦都系今次黎食既主因!! 果然冇令我失望, 望住主厨厨已经好吸引!! 即点即炸!! 超脆口同埋只虾真系超新鲜!!鸭脾鸭批主食点都要有点肉先开心既, 呢个批真系好有口感同埋个味道系好香既鸭味!! 估唔到呢度唔止得天妇罗好味!!麻糬水信玄饼最后加埋个甜品就真系PERFECT池了
是全港数一数二的omakase
先来的是蟹肉海胆蟹棒蟹膏鹌鹑蛋
白子芝麻豆腐银杏烟鸭胸
松茸清汤
清得黎又食到好浓既松茸味!! 清下胃一流
拖罗, 池鱼, 油甘鱼
天妇罗
鸭脾鸭批