2024-08-17
平时好少行过湾仔,今日过开个头做野,见到依间手功面店高朋满座,人气甘高应该几好食既,一于试下佢!!😳两个人就叫左两个set,京酱豚肉炸酱Biang Biang面好正😎!Biang Biang 面质好滑好弹牙,配埋炸酱食好夹而且好挂汁!依款炸酱似台湾卤肉风味,配有冬菇粒同埋酱汁比我捞面食,而d 肉好入味之余又唔太肥唔太腻,佢好既地方系有大量青瓜丝解腻,依个配搭有落足心意,值得一赞👍👍麻辣云耳,略嫌蒜味唔够出,辣味系小辣所以都可以食到😂 而松茸鲜鸡汤好鲜!汤入面有大大件鸡件同埋松茸,睇得出既真材实料👍😉再叫左个佢既招牌-嫩鸡白布汤阔面!汤底系奶白而味道鲜甜,饮得出系有奶香味既鸡汤,个汤直接饮都ok!好好饮!另一个特色就系佢个面,真系似块布甘大甘滑😱咬落去滑得黎又竟然keep 到有少少弹牙,好劲!成碗面份量超足😨!鸡肉巨量而且仲系软嫩入味,佢仲配有超多的蔬菜,吃落口感非常丰富又健康,推荐!!高汤小云吞正常发挥,小云吞好juicy,肉馅已经系够晒味既猪肉加云耳,份量好大一碗有成10粒😱 好正!