2020-06-20 122 浏览
之前同朋友上网睇到呢间胡炉好似几吸引咁但系之前暂停营业所以一直都冇试到依家终于都重开番喇,终于可以同朋友去试吓虽然间舖头唔系好大,但系都坐得好舒服,而且仲唔会污烟漳气而装修同埋碗碟都有宫廷嘅感觉落咗单之后店员就比咗调味架我地,好多选择!小弟打边炉都必定会落炸蒜,呢道嘅炸蒜好新鲜好香脆,一食就知唔系摆咗好耐黎食之前都有上网睇过d汤底,所以二话不说拣左呢个估唔到,系劲劲劲正首先系d汤料超多,鲍鱼花胶螺片金华火腿素翅鸡件同埋津白平时多数新年先饮嘅汤大大煲系我地面前一滚我地就即刻饮番啖汤先~OMG!!!!真系好好饮我地一碗接一碗咁饮,饮到其他野食都开始到齐第一次打边炉系咁唔想放野落个汤底度而且我地得两个人,真系好担心会食唔晒d野,因为个汤底真!系!好!多!料!!!!!!!估唔到细嘅都几大碟肥牛好新鲜,入口即融好食呀小弟不嬲都麻麻地响铃,但系朋友中意食所以点咗.....呢个响铃都好大旧,食落去唔算好油腻不过小弟都系对响铃无咩兴趣呢个墨鱼丸食落去好有惊喜,平时食墨鱼丸都系食到面粉多,但系呢个咬落去系弹牙嘅而且佢个蛋黄做得好好,有流心嘅效果,唔会因为渌得耐而整熟埋个蛋黄,劲虾丸都系超级弹牙,亦食到有
依家终于都重开番喇,终于可以同朋友去试吓

虽然间舖头唔系好大,但系都坐得好舒服,而且仲唔会污烟漳气
而装修同埋碗碟都有宫廷嘅感觉

浓汤佛跳墙鸡翅锅

黎食之前都有上网睇过d汤底,所以二话不说拣左呢个
估唔到,系劲劲劲正
首先系d汤料超多,鲍鱼花胶螺片金华火腿素翅鸡件同埋津白
平时多数新年先饮嘅汤大大煲系我地面前
一滚我地就即刻饮番啖汤先~OMG!!!!真系好好饮
我地一碗接一碗咁饮,饮到其他野食都开始到齐
第一次打边炉系咁唔想放野落个汤底度

手切顶级安格斯肥牛

估唔到细嘅都几大碟
肥牛好新鲜,入口即融
好食呀

炸响铃
不过小弟都系对响铃无咩兴趣

蟹籽虾丸

虾丸都系超级弹牙,亦食到有虾喺里面!仲有佢啲蟹籽熟咗都仲系食到一粒粒系口入面爆开,唔错

黑松露蟹肉饺

小弟一啲都唔夸张,因为呢个黑松露饺真系超级超级好食
首先佢个皮做得好好,就算渌得埋佢个皮都唔会烂!而且一咬落去,啲黑松露味冲哂出嚟,好似唔驶钱咁!食每一啖都会食到浓烈嘅黑松露味
如果钟意食黑松露嘅朋友一定唔可以错过

手唧黑松露蟹籽鱼蓉面

呢个我地留到最后先食~落自己手唧都几好玩
黑松露未都系劲劲劲浓烈!而且蟹籽都系好有咬口,整体加埋都系好好食
份量都唔少,食完饱哂

小弟真系无谂过火锅店都可以咁有心机去整个汤底,绝对唔马虎
有机会一定会再番黎食试埋其他汤底

手切顶级安格斯肥牛