2024-01-31
周末同先生喺铜锣湾行街,好一段时间冇食西餐,所以晚餐拣咗位于时代广场嘅呢间餐厅,主打西餐同铁板烧。Set dinner比较抵食,我哋拣咗一份4course dinner set同一个pizza,价钱合理。前菜系烟三文鱼配上芦笋,清新开胃,摆盘亦精致。今日嘅餐汤系南瓜汤,入口口感细滑,透住淡淡嘅南瓜香,质素唔错。主菜我哋拣咗美国prime肉眼扒,大大份,一上枱炭烤嘅香气扑鼻而来,要求medium well火候亦掌握得恰到好处,入口肉质松化冇筋,肉味突出而且肉汁丰富。配菜方面亦唔失色,薯仔以薯仔粒同薯饼嘅方式处理,呈现出唔同嘅风味同口感,焗蒜同黄椒亦非常可口。Parma ham pizza即叫即整,可以见到远处嘅师傅喺玻璃窗后制作嘅过程,Parma ham嘅鲜味配上香浓嘅芝士非常合衬,加上少量火箭菜减低腻滞感,饼底厚薄适中,表皮松脆内里带点香软,整体好有水准。
Chef ’s salad
前菜系烟三文鱼配上芦笋,清新开胃,摆盘亦精致。
Pumpkin Soup
Charcoal grilled U. S. prime ribeye steak
Charcoal grilled U.S. prime ribeye steak
Parma ham and arugula pizza
Parma ham and arugula pizza