2015-06-07 377 浏览
本身对甜品都没有太大要求,只要唔好太甜,即系好似马卡龙咁,同唔好太有奶味,咁就好了..呢晚同女友BB食完日本野之后,唔知点解想去食个甜品,"浪"下口咁,黎到铺头睇下本menu见到D甜品卖相几靓,所以就黎左呢到食了,我认为,甜品应该系靓行头的!有位坐底之后就要甜品啦!我钟意食朱古力,我就叫左朱古力心太软伴雪糕暖暖的朱古力蛋糕,切开后的朱古力浆都慢慢流出来,我一般都以为心太软的口感很腻,但呢个入口唔会有咁既感觉,朱古力味道香滑幼滑,而雪糕是云呢拿雪糕,奶味不太突出,但较为冰感,一冷一暖,一浓一淡的感觉好特别!女友BB就叫左个宇治金时芭菲卖相相当精致,一层一层的红豆,细细粒既绿茶啫喱,仲有忌廉,好有patten的show出来,最顶就系飁,绿茶雪糕和有士多啤梨配衬,我都几钟意绿茶雪糕,味道清香,而中间的红豆和绿茶啫喱,好有咬口,一软一硬的!希望下次再来,食其他甜品吧!

有位坐底之后就要甜品啦!

我钟意食朱古力,我就叫左朱古力心太软伴雪糕
朱古力心太软伴雪糕
暖暖的朱古力蛋糕,切开后的朱古力浆都慢慢流出来,
朱古力心太软伴雪糕
我一般都以为心太软的口感很腻,但呢个入口唔会有咁既感觉,
一冷一暖,一浓一淡的感觉好特别!

女友BB就叫左个宇治金时芭菲
宇治金时芭菲
卖相相当精致,一层一层的红豆,细细粒既绿茶啫喱,仲有忌廉,

希望下次再来,食其他甜品吧!

2015-05-04
$60 (宵夜)
宇治金时芭菲