2019-07-14
湾仔近排试左间好正既私房菜,佢只富贵鸡好味之余仲玩得,打卡仲一流添😎😎中式私房菜呢D一家大细去就岩哂啦👍🏻 一登龙门系湾仔利东街附近,基本上一出地铁上站就会见到,不过店铺比较细,记住Book枱先好去丫~点解话只富贵鸡打卡一流呢? 其实佢用左乞衣鸡既整法,先用荷叶包住配料同鸡,同用泥包住拎去焗😆不过一登龙门呢只鸡就特别在佢连包住既泥都会雕返成只鸡出黎🐥,仲要客人亲手扑开佢🔨,整返只鸡出黎,比客人打下卡影下相😂👍🏻扑完出黎店员就会帮你分埋只鸡再上碟,由于加左酒同用荷叶包住,一黎已经好香,肉质鲜嫩又够滑,正!!🤤🤤除左富贵鸡,其他菜色都好精致,包括秋葵淮山满天星,将秋葵切粒再砌成一个铺满星星咁既半球型⭐️⭐️,新鲜秋葵非常爽脆,捞埋入面淮山蓉加上芥末豉油,非常开胃架😋😋其他仲有好多唔同既菜色都好特别,下次再黎试XDD总括黎讲食物质素一流,又够哂特色,大时大节一家人去食饭绝对系好既选择XDD😛❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比个like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.h
万寿富贵平原鸡
万寿富贵平原鸡
秋葵淮山满天星
其他仲有好多唔同既菜色都好特别,下次再黎试XDD
❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比个like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/