2020-12-24
约咗朋友喺大角咀食午餐,佢话要带我嚟呢间餐厅叹美味食物,仲话呢度非常经济实惠。我哋叫咗两个碟头饭一齐食,一个系$68嘅「木盘金蒜开边虾炒饭」,另一个系$60嘅「黯然销魂饭」。餐厅首先送两个例汤俾我哋,今日系「粉葛煲猪骨」,出奇地美味,似系老火汤,后来师傅话煲咗几个钟;我哋连粉葛都食埋😁。跟住嚟「虾炒饭」,上枱嘅时候我哋几乎「哗」咗一声😆,卖相真系好掂,蒜蓉开边蒸虾铺满喺炒饭上边,好靓,加埋金银色嘅大碟,真系好吸睛😍;虾肉新鲜,肉质非常结实,配蒜蓉蒸好香口,捞埋炒饭食更加好味。「黯然销魂饭」有几件厚肉叉烧,叉烧煮得好香,肉质软熟非常有猪肉味,配埋只荷包蛋捞饭食,超正,可能可以媲美电影「食神」里边周星驰嘅「黯然销魂饭」😆。朋友同我都叫咗热奶茶,几滑几香。呢度服务仲好好,应该有好多熟客,店员姐姐同好多客人都有倾有讲;仲有,咁嘅价钱有咁高质素嘅食物,真系超抵👍。