2022-05-09 93 浏览
呢间宴.鐡板烧除左铁板烧之外仲有OMAKASE SET! 不过我地太耐无食过铁板烧, 今日就试呢个SET先, 其实就算系铁板烧SET, 前菜都有寿司同刺身, 当日既刺身系营光鱿鱼同埋深池, 营光鱿鱼细细只, 入面有膏既香味, 好岩送酒! 深池就唔洗讲, 鱼香十足, 肥美!寿司既食材都相当新鲜, 师傅仲好识运用食材, 适当利用黑松露油/柚子, 令寿司味道更丰富!开始铁板烧既环节, 先来一只大虎虾, 一路整既时候都闻到好香虾膏味, 煎好之后会有个酱/柠檬比你配埋, 但我觉得原味已经最好味了!爽口弹牙!接下来的牛油带子系我全晚最钟意既一道, 师傅特调既牛油汁真系好香, 北海道带子口感幼滑, 煎得岩岩好!美国牛肉粒虽然油花唔多, 所以无咁油腻, 惊喜位在于隔离既洋葱沙律, 本来以为配蒜片已经系极致, 但之后发现洋葱先系神道, 洋葱不辣,配柚子醋好FRESH, 夹住牛肉一同食就非常清新最后就是炒饭同炒菜, 饭粒分明, 香口, 非常满足的一餐, 特别欣尝店员同师傅在每道菜认真既介绍, 闲聊间得知餐厅对食材用料既坚持, 非常好的用餐体验! 下次再来希望睇埋日落!!
呢间宴.鐡板烧除左铁板烧之外仲有OMAKASE SET! 不过我地太耐无食过铁板烧, 今日就试呢个SET先, 其实就算系铁板烧SET, 前菜都有寿司刺身, 当日既刺身系营光鱿鱼同埋深池, 营光鱿鱼细细只, 入面有膏既香味, 好岩送酒! 深池就唔洗讲, 鱼香十足, 肥美!寿司既食材都相当新鲜, 师傅仲好识运用食材, 适当利用黑松露油/柚子, 令寿司味道更丰富!