2018-08-13
香港人用餐在于食物的水准,也在于用餐的环境,如果两者都有,一定系最佳享受!这里的set dinner 十分受欢迎,价钱合适,有齐前菜、面包、主菜、饮品(需另加钱)、甜品。香港人都是无扒不欢,特别是牛扒,今次都主要叫左两个扒:黑毛猪扒及牛扒。由于兴致到,同朋友各叫了一杯酒(每位加$50)enjoy ! enjoy!前菜面包有别其他嘅硬包,软包有香草香,软绵绵,仲有少少微温,牛油搽落力有少少溶,食落都好松软。前菜是salad,好fresh好清新,有少少醋令我胃口大开,肉汁一咬落去爆哂出黎,由于菜好新鲜,只需要少少调味都够哂。无扒不欢,牛扒当然系首选,一上菜好似一件艺术品,色香味俱全,有少量配菜同松软薯蓉,又系一完美配搭。牛扒唔会好多筋,又唔会好鞋,刚好刚好,肉汁丰富。猪扒同牛扒斗得难分难解,一样多肉汁够juicy,一样够香!唯有两样都食哂落肚啦!猪扒煎得好系好考功夫,惊唔熟,又惊过熟。倾下计,饮下哂,叹下。甜品系朱古力味,唔会话好浓好「流」,一口一啖啱啱好!
倾下计,饮下哂,叹下。
甜品系朱古力味,唔会话好浓好「流」,一口一啖啱啱好!