2017-04-01
我哋为咗要拎之后几日露营嘅用具, 特登嚟到西湾河。 当然要试下呢一区嘅小店啦。 恒河咖哩系出名嘅老店, 昨晚又食唔到我想食嘅翠华咖哩牛脷, 今晚要食番咖喱先! 我哋叫咗一个晚餐, 连汤连main course连嘢饮。 另外叫咗每日精选 (每日都有不同 discount嘅item)。个咖哩羊腩炆得好林好入味。相比其他嘅咖哩店, 呢间整既nann啲牛油香味比较少,健康d(?), 不过如果个底烤得脆多少少就会更好食。个菠菜浓汤感觉上就比较多味精,呢个唔太推介。 每日精选 - 我哋叫咗个烤焗咖哩鳝, 超爽口大大件, 鱼好新鲜好好食。 老板话鳝系由台湾购入返嚟嘅,特别好。 不过我地以为一百七十几蚊(特价后)会有起码6件,最后得4件, 就真系几贵...同埋肥仔几时先至乖😣 其实就真系唔应该再食鳝同咖哩呢啲嘢食呀, 皮肤唔好呀😕
个菠菜浓汤感觉上就比较多味精,呢个唔太推介。