2018-02-21
朋友就黎搬离荔枝角.所以特登约佢一齐试呢间餐厅,最后一次食呢区好西~~开头都担心1点到会无位,好彩呢日唔多人,所以唔使book都即刻有得食.但星期四五好多人,要食最好book位先.午餐menu都几多选择,既然前菜有沙律,我就放肆D食炸鱼薯条!!!虽然人唔多,但唔知道点解佢上菜速度超慢~~起码有10分钟先开始见到头盘,所以赶时间gei朋友去之前要预留足够gei时间~~前菜我叫左沙律而朋友就叫左个番茄汤.番茄汤同佢个色一样劲浓,好似食左成个番茄咁,我就好钟意啦不过个沙律就伏伏地,青瓜粒之余仲有其他食材,但o个个食材林林地,好奇怪,加上火龙果色gei酱汁又酸又怪.成个配搭都好唔平衡,我真系勉强KO佢.等左一大轮我个炸鱼薯条终于都到,哇!!咁大份gei?佢呢个size 2个女仔share都得呀!块鱼柳大过手掌,炸得非常脆口,睇落好似好油,食落又唔觉.最加分系里面鱼肉就算外面炸到咁脆,佢依然好滑~入口即融~点黄芥末酱令鱼味更突出,唯一唔好gei就系太脆,一切就全部散晒-0-佢gei薯条系普通版本,如果系波浪纹会更加开心~ 就算系咁D薯条都有加调味.唔系下下都林晒同埋的薯仔味~朋友就叫左猪手餐,如
朋友就叫左猪手餐,如果你本身胃口比较细,呢个餐你无可能食得晒,只猪手超~~大只
佢层皮都处理得好好,所以依然有脆脆地gei感觉
呢个餐有包野饮,为左唔加钱,我地叫左americano,都ok,配我地呢2个邪恶餐刚好消腻,但都系o个句,上菜真系好慢呀T.T