2024-10-21 231 浏览
朋友生日饭,系元朗揾间高质少少既西餐试试,星期日晚7点半仲有live band 表演,感觉就好似去左尖沙咀果d 餐厅咁,元朗区都有咁既餐厅都真系少有 。叫左2杯饮品,一杯叫左Cocktail 西柚柠檬特饮,同一杯Omakase,由佢地发板,会根据你既喜好调制,咁小编果杯就系梅酒底,酒味唔重,好fresh 甜甜哋,好似带有点柚子味,另一半加左抹茶粉,一杯两种口味 ,好创新。牡丹虾刺身鲜果沙律🥗原只牡丹虾再加上沙律菜同新鲜生果,再配上少少酸既西柚汁,感觉清新开胃 。柚子用左两只柚(红肉,白肉) 颜色配搭好鲜艳,摆盘落足心机,大虾刺身好爽口,越咬越creamy, 系新鲜肥美嘅味道👅香蒜辣椒鱿鱼须鱿鱼须热辣辣上枱,粉浆唔会好厚,鱿鱼一啲都唔韧 ,外脆内软无误,加上大量炸蒜,蒜味超香,调味又唔会咸,食多啲都唔口渴,加埋现场live 音乐,送酒食一绝,强烈推荐!法国顶级鹅肝多士🪿鹅肝煎封到外脆内软,浓浓鹅肝味好香,配搭苹果,平衡油腻感,加上件西多都煎得香脆,齿颊留香法式龙虾汤🦞龙虾汤超级香浓,好似煲左好多左只龙虾咁,仲有两粒虾仁🍤西班牙黑毛猪火腿Pizza🍕Pizza即叫即整,热辣辣,铺满满满既芝

牡丹虾刺身鲜果沙律🥗

香蒜辣椒鱿鱼须
法国顶级鹅肝多士🪿
法式龙虾汤🦞
龙虾汤超级香浓,好似煲左好多左只龙虾咁,仲有两粒虾仁🍤
西班牙黑毛猪火腿Pizza🍕
Pizza即叫即整,热辣辣,铺满满满既芝士,多到可仲可以拉丝,配住火箭菜同黑毛猪火腿食,咸香味十足 。Pizza薄底而且脆边,可以食多几块,唔惊会太饱 。
餐厅虽小,但食物质素算不错,而且酒类款式都好有创意同好多选择 。就算唔食饭,得闲去饮野听live band,都系一个唔错既选择👍🏻
📍 凡直友里
元朗建业街94号号满利大厦

#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #香港好去处 #假日好去处 #揾食好去处 #元朗揾食 #元朗美食 #西餐 #liveband
2024-10-13
庆祝纪念