2023-06-03
呢晚嚟到新开张Omakase餐厅「辰」同老婆庆祝生日。餐厅环境好靓,用料同配搭都好有心思。一坐低仲有杯sparkling wine做welcoming drinks。✨晚·17品✨💕前菜水云菜.萤光鱿鱼.花螺冲绳水云菜配酸汁味道清新开胃。富山县嘅萤光鱿鱼味道几鲜。花螺用个甜甜哋嘅酱汁煮成,唔一定要辣先好食。👍🏻💕刺身:爱媛县蜜柑鲷北海道八爪鱼 间八龙虾 象拔蚌稻草烟熏鲭鱼用料上乘而且种类丰富。蜜柑鲷有微微嘅清甜味道几特别。八爪鱼须同吸盘口感各有特式。象拔蚌新鲜而且潮香明显。烟熏鲭鱼有浓厚香味,比起一般嘅料理手法有特式。🥰🍣寿司长崎县伊佐木千叶县地金目鲷岛根县どんちっち活北寄贝奄美大岛拖罗天使虾どんちっち实在充满惊喜!比起一般鲹肥美得多,但又唔系会令人食到腻嘅油脂。虽然食亲omakase都有金目鲷,但反而食得出呢度嘅地金目鲷属实上品。拖罗入口即溶。天使虾肉质紧实弹牙,鲜甜美味。✨💕A4和牛丼腌蛋黄微咸极鲜。和牛配合寿喜烧酱汁香气十足。💕汤蚬肉清汤,食完和牛再食都唔觉腻,个人觉得比起饮浓浓鱼汤更合适。☺️💕甜品抹茶布丁又滑又浓。📍辰 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40号中达大厦13楼
✨晚·17品✨
活北寄贝
奄美大岛拖罗
天使虾
💕A4和牛丼
腌蛋黄微咸极鲜。和牛配合寿喜烧酱汁香气十足。
💕汤
💕甜品
抹茶布丁又滑又浓。
📍辰 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40号中达大厦13楼