2023-05-29
将军澳海滨真系有好多高质嘅西餐厅,呢间Le Marché嘅牛扒真系好出色,超高水准🥩餐厅仲要对正个海,好有气氛,仲设有户外同空内位置,带埋毛孩嚟又得🐱🐶咁啱隔离枱就有人带咗狗狗嚟,店员仲请毛孩们食雪糕😂•美国特选级天然黑白牛肉眼扒(16oz)($478)一定要试呢度嘅招牌ribeye🥩供应10oz同16oz两个份量💕我哋拣咗五成熟,牛扒肉质幼滑多多汁,无筋无肥膏,切开睇到肉质粉粉嫩嫩😍另外,几贴心嘅系店员会介绍四款唔同产地嘅芥末酱配牛扒食,店员推荐咗一款甜啲嘅芥末俾我哋🤍薯条可以任食🍟绝对值得为呢块扒再嚟多次‼️•招牌生牛肉他他($138)作为前菜,呢个生牛肉他他系超开胃,脆多士上面有粒煮到超淋嘅蒜头,压成蓉再配生牛肉他他,好香好浓牛味✨•卡邦尼意粉($128)呢个卡邦尼嘅蛋汁特浓,意粉劲挂汁🍝烟肉油脂好香🤍🍸: Roselle Soda ($58) & Virgin Blue Lagoon ($58)
•美国特选级天然黑白牛肉眼扒(16oz)($478)
•招牌生牛肉他他($138)
•卡邦尼意粉($128)
呢个卡邦尼嘅蛋汁特浓,意粉劲挂汁🍝烟肉油脂好香🤍