餐厅: 百份百餐廳 (啟朗苑)
资讯:

2020-05-19 281 浏览
呢间其实都嚟过好几次,奈何一直写唔出食评。今次就一次给佢一个总结啦。作为香港嘅茶餐厅,奶茶绝对系香港嘅signature。。。而佢嘅咖啡、奶茶、鸳鸯,我觉得都绝对合格有余,水准之上。至于食物质素,曾经食过:#猪扒炒公仔面: d猪扒干到纸皮一样😭#炒贵刁/河粉之类: d油多到吓死我,食完成个碟底都系油。。。重点系。。。碟野油到我食唔落。。。。😭😭蒸肉饼: 用嘅猪肉太肥,成碟肉饼好松散,冇咬口。。。😔今日我决定挑战嘅系~~~鱼香茄子饭:鱼香汁够浓味,够咸👌茄子吸够油,唔会有好硬,太干身既情况👌饭是藜麦饭,正常饭一碟,不甚特别👌总括来说,此碟鱼香茄子饭,我觉得是合格水平(够高糖、油、盐份。。。食鱼香茄子饭,从来就是需要高油盐糖,味道够浓,勉强希望健康之选,根本不应该食此类饭。。。😒)。有时一间店,未必样样好食。尝试从中选择适合自己的,便已足够。😌最后,点解我成日帮衬呢? 位于启德地铁站出口,一出便会看得见他,亦只得他,这个位置实在太优越la。。。😂😂ps. 其实佢嘅海南鸡是好食的😍

至于食物质素,曾经食过:
#猪扒炒公仔面: d猪扒干到纸皮一样😭
蒸肉饼: 用嘅猪肉太肥,成碟肉饼好松散,冇咬口。。。😔

今日我决定挑战嘅系~~~鱼香茄子饭:
鱼香汁够浓味,够咸👌
茄子吸够油,唔会有好硬,太干身既情况👌
饭是藜麦饭,正常饭一碟,不甚特别👌

ps. 其实佢嘅海南鸡是好食的😍