2022-08-11 2381 浏览
餐厅楼底好高,超大玻璃窗,空间感十足。仲有房可以book, 私隐度很高,座位寛阔,感觉很自在。侍应服务很好,但大多时间都会离开你视线范围,有需要时他们会出现,很适合我们一班拍档聊聊天,不被骚扰.开咗两枝酒红酒ok Moscato 好饮三小碟农家酱萝卜 我最唔钟意食腌萝卜,唔钟意食辣嘢,但呢个少少辣 超好味!煎发菜腐皮卷, 好食,唔油,口感外面酥脆内里丰富陈醋金沙骨外面挂满汁,但咬落去系脆口,即炸即上汁先会做到呢个效果螺头蜜瓜爵士汤香。汤清,味浓 炖汤👍🏻 饮得舒服大官红梅虾球带甜辣,大厨好钟意加少少辣味入去菜式,令到件事更加惹味。 但这道菜属于比较普通的一道,可能因为其他做得更出色😝砂姜陈皮煎龙趸班片砂姜陈皮味香,鱼肉唔散有咬口 👌🏻略嫌镬气唔够鲍鱼掘鸡煲鸡煲 侍应拿过来 已经听到啫啫声一放底闻到好香嘅鲍汁惹味又香口 个煲剩返啲鸡皮都比我哋食晒金银蛋浸苋菜一个普通的菜式,但有惊喜做得非常好味,咸蛋和皮蛋都好正wo然后个汤底都正的菜吸收晒啲汤. 好好味。 鲜蟹肉翡翠炒饭个饭嚟到绿色,吓到我窒咗一窒,原来系用菠菜汁炒,仲有蟹肉饭不秥身,粒粒分明。果皮绿豆沙口感比平时食开的dry,
餐厅楼底好高,超大玻璃窗,空间感十足。

开咗两枝酒

红酒ok

Moscato 好饮

三小碟

煎发菜腐皮卷, 好食,唔油,口感外面酥脆内里丰富

陈醋金沙骨
外面挂满汁,但咬落去系脆口,即炸即上汁先会做到呢个效果

螺头蜜瓜爵士汤

香。汤清,味浓 炖汤👍🏻 饮得舒服

大官红梅虾球

砂姜陈皮煎龙趸班片

砂姜陈皮味香,鱼肉唔散有咬口 👌🏻
略嫌镬气唔够

鲍鱼掘鸡煲

鸡煲 侍应拿过来 已经听到啫啫声
一放底闻到好香嘅鲍汁
惹味又香口 个煲剩返啲鸡皮都比我哋食晒

金银蛋浸苋菜

一个普通的菜式,但有惊喜
做得非常好味,咸蛋和皮蛋都好正wo
然后个汤底都正的菜吸收晒啲汤. 好好味。

鲜蟹肉翡翠炒饭

个饭嚟到绿色,吓到我窒咗一窒,
原来系用菠菜汁炒,仲有蟹肉
饭不秥身,粒粒分明。

果皮绿豆沙

口感比平时食开的dry, 多了一份滋润感,果皮味香,甜度适中👌🏻

状元炸汤圆

用得好出色,外皮似食煎堆,咬落软糯加流心馅,幸福感满满。

好适合一班朋友一边享受厨师功力同聊聊天。

2022-08-11