2017-06-23 85 浏览
今日咁岩系TST开完会, 讲左足足2个钟野...真系好肚饿....咁岩经过韩国街又发现朕真系好挂住乡下~就走左去食韩烧~ 今次依间韩烧系系婚莎街~ 都唔系好难揾~ 我地一行6人落到去咁岩就有位~ 佢好好仲俾左间房我地~个waiter 好好咁解释我地知~每位人头$208, 4个人或以上就任食2个钟~如果想食好d~ 每位+ $38就可以食埋下面依个menu佢d牛, 我地估计一定系好d~ 如果加$38可以任食~ 都唔错~除左依d野食, 其实佢个menu仲有好多野可以叫:除左牛同海鲜, 仲有唔同既熟食同埋汤除左野食~ 除左酒之外野饮都系任饮~再加上佢酒既价钱都唔系贵~ 一罐hite都只系$16~系等紧佢d野食黎之前~ 佢就上左小小韩国小食先~佢d 小食系任食~ 自觉佢d菠菜同豆都几好~ 好快食完叫佢refill, 佢一下子就俾左好一大碟我地~ 佢d服务态度都几好几好~除左叫左猪, 羊~ 牛就紧系叫d贵架啦~你见到佢每碟既份量唔算多, 但唔会因为你叫几多碟而俾几多你~ 佢系睇你人头的~ 依个point 朕都觉得几好~ 因为出面其他任食都系自己出去夹~ 好多时香港人就系眼阔肚窄~ 每次都夹劲多又食
就走左去食韩烧~

waiter 好好咁解释我地知~
每位人头$208, 4个人或以上就任食2个钟~
如果想食好d~ 每位+ $38就可以食埋下面依个menu

除左依d野食, 其实佢个menu仲有好多野可以叫:

除左牛同海鲜, 仲有唔同既熟食同埋汤

除左野食~ 除左酒之外野饮都系任饮~
再加上佢酒既价钱都唔系贵~ 一罐hite都只系$16~
系等紧佢d野食黎之前~ 佢就上左小小韩国小食先~

除左叫左猪, 羊~ 牛就紧系叫d贵架啦~

你见到佢每碟既份量唔算多, 但唔会因为你叫几多碟而俾几多你~ 佢系睇你人头的~ 依个point 朕都觉得几好~ 因为出面其他任食都系自己出去夹~ 好多时香港人就系眼阔肚窄~ 每次都夹劲多又食唔晒~ 依到可以好好控制到你既份量而唔浪费~慢慢叫慢慢食~
人参鸡汤
食韩烧其实好少机会可以有汤饮, 就算有都一定系味精汤~ 我唔可以话佢一d味精都冇~ 但至少今次系饮得出有d人参味~ 同埋有一丝丝既鸡丝肉~ 所以我估佢都系俾心机煲既~

总结一下先~
烧野个个样就冇咩点影啦~ 点影都唔靓 lol 但可以重点讲下d野食既质素, 佢所有食物既腌料都唔系重, 如果想食好浓味既韩烧既大家, 就唔会太岩~
但朕本身唔钟意食太咸既野食, 食完每次都要饮好多好多野~ 依到既食物系相对比较重质同新鲜, 都唔系放系出面不停俾你任拎~
依样野系朕比较欣赏的~
+$38 系真心真系一定要加既~
牛:
3.  肉眼抄扒 4.皇者牛排骨 90.熊本霜降和牛
系真心好味的~ 食落口一定唔系大旧, 但咬落一d都唔un, 唔可以话即时溶, 但任食有依个质素都已经好好~
羊:
羊既腌料相对比较重小小, 佢仲有洋葱一齐~ 朕本身唔系好食羊, 觉得有小小苏, 但另外2位朋友非常非常非常咁钟意, 仲一叫叫左3碟~
花甲&其他海鲜:
虽然唔系好大粒, 但粒粒都有肉~ 冇沙粒, 几鲜~

朕觉加埋1, 每人都只系$270 都唔算系好贵~ 另外有一个重点系, 当我食完行返出街, 我完全唔觉得自己一身都系烧野食味, 依个point真系好好~ 因为每次都觉得自己好臭好想快d返屋企......

经开tst, 可以一试~~
37. 海鲜煎葱饼
花甲