2019-05-20 3596 浏览
同同事食生日饭,由于寿星中意食中菜,我地揾左中华汇馆同佢庆生首先点左黑鱼子流心蛋,流心蛋黄唔会太漏,配埋黑鱼子香味,味道唔错,几夹再嚟一个话梅南瓜酸酸甜甜咁,南瓜几硬身,唔会好林,话梅嘅酸味入晒南瓜🎃系几特别同开胃嘅前菜下一道系花雕醉乳鸽酒味唔算好浓,但啱啱好入晒乳鸽肉,啖啖乳鸽肉都有好香花雕味肉身结实,好味古法炆鳝,用冬菇同菜配鳝,加上好好味嘅酱汁,啖啖鳝肉,味道一流最紧要冇骨话梅猪手,同话梅南瓜未到差唔多,系猪手嘅口感唔同,烟烟韧韧猪手皮劲厚好正,入口都系酸尾尾,好味既宫廷贵妃鸡,鸡肉嫩滑,唔会谐,半只四个食刚刚好我中意佢简简单单又入味意想不到系呢道油鸡纵法边豆,炒起来好香好爽好好味又似四季豆又似豆角,味道真不错食完想再叫一碟主食就叫左沙嗲牛肉炒肠粉呢个又系意想不到嘅好食竟然辣辣地再加沙嗲汁嘅香味捞埋肠粉真系好好味一煲份量约两个食左右,四个唔够食太好味糖水就叫咗蛋白杏仁茶和雪山枣姜茶汤圆,个人好钟意食蛋白杏仁茶,劲香好重杏仁味,蛋白都好多,朋友就比较中意汤圆,姜味够香浓总括来说,味道同菜式都唔错,好多菜式都想食但试唔到咁多款,第一次叫左啲推介既菜式,好几道都意想不到既好食当然,价钱

再嚟一个话梅南瓜

下一道系花雕醉乳鸽
酒味唔算好浓,但啱啱好入晒乳鸽肉,啖啖乳鸽肉都有好香花雕味
肉身结实,好味

最紧要冇骨

话梅猪手,同话梅南瓜未到差唔多,系猪手嘅口感唔同,烟烟韧韧
猪手皮劲厚
好正,入口都系酸尾尾,好味既
宫廷贵妃鸡,鸡肉嫩滑,唔会谐,半只四个食刚刚好
我中意佢简简单单又入味

意想不到系呢道油鸡纵法边豆,炒起来好香好爽好好味
又似四季豆又似豆角,味道真不错
食完想再叫一碟

主食就叫左沙嗲牛肉炒肠粉
呢个又系意想不到嘅好食
竟然辣辣地
再加沙嗲汁嘅香味
捞埋肠粉真系好好味
一煲份量约两个食左右,四个唔够食
太好味

当然,价钱不菲啊......😂四个食左2300几!!!
一年一次生日就是要破费
  • 话梅猪手