2019-10-02 190 浏览
好耐无过黎IFC食饭 今日老公专登带我过黎呢边食中菜带我行入去Lane Crawford 搞到我以为行错路入到餐厅嘅装修好靓 一边有个饮酒嘅吧枱 坐位呢就有中国装饰嘅设计 成个装修有啲中西合璧嘅感觉识我嘅人都知我钟意食多款唔同嘅食物所以呢我哋就叫咗唔同嘅种类有鸡有猪有菜有汤 同埋唔唔叫炒粉炒面炒饭类花雕醉鸡 好香酒味 鸡够嫩滑椒盐豆腐 外皮好软熟 里面好嫩滑蜜汁黑豚肉叉烧 上菜嘅时候叉烧连🔥一齐上 叉烧半肥瘦 入口即溶 第一次食到叉烧系入口即溶 🤩椰皇虫草花螺头炖汤 好耐无饮炖汤就叫个中式汤饮下 椰皇炖汤好清甜 再加上我最爱个螺头 好滋润鸳鸯虾球 芥末 / 咸蛋黄好特别嘅鸳鸯虾球 我就钟意咸蛋黄味 热辣辣食又香又浓嘅咸蛋黄味👍🏻田园浓汤浸翡翠苗食中菜我通常会叫个菜食 翡翠苗够嫩 浓汤味道啱啱好红烧乳鸽乳鸽大大只 乳鸽皮烧到好脆 整体黎讲 餐厅环境好靓好舒服 适合放工放假黎撑下台脚 出面个balcony 仲好舒服 饮住酒睇下夜景好relaxed
好耐无过黎IFC食饭 今日老公专登带我过黎呢边食中菜
带我行入去Lane Crawford 搞到我以为行错路