2023-02-05
同朋友初五晚嚟食个高级中菜做开年饭早一日已经order好食咩 或者可以揾店员帮手谂菜单鲍鱼黑醋胡麻凉面(廿五年西班牙黑醋 南非孔雀鲍鱼 手做风干面)鲍鱼好爽口一啲都唔会韧 个面有啲surprised咬落几弹牙 配埋黑醋 酸酸哋 几开胃 再落少少XO酱🤏🏻唔错唔错北京鸭春卷拼奇趣豆腐鸭春卷好好味春卷炸得香脆 鸭肉好香仲有青瓜丝 好清爽 配埋个酱 真系不得了🥹可惜净系得一件 唔系好够喉🙁奇趣豆腐都好味但就无乜特别蜜汁叉烧(21天干熟成宫崎快乐猪)(吃纳豆、乳酪、酵母、粟米,长大的日本豚)快乐猪🐷食完好快乐🥰肉质好有咬口 加埋蜜汁 如果可以烧到焦香 咁就真系不得了御制鹧鸪羹(五十年陈皮 英国野生鹧鸪)(相传唐玄宗李隆基为了讨好杨贵妃而制作的一碗汤羹)陈皮味好重 Can’t handle🫠家乡陈皮拆肉东星斑(五十年陈皮 澳洲红东星斑)成条鱼拆晒肉 啖啖都系肉够晒爽😚鱼肉几鲜甜但就有啲清淡上汤鲜百合杞子浸娃娃菜(日本鲜百合 锁鲜杞子)娃娃菜好淋好甜好入味个汤好好饮 想加个面落去🍜脆皮诺邓盐香鸡(新鲜三黄鸡)一上枱已经闻到好香皮脆肉嫩嘅鸡鸡🐣亦都好juicy 如果有埋碗白饭🍚咁就圆满了鸳鸯肠菜粒
鲍鱼黑醋胡麻凉面
(廿五年西班牙黑醋 南非孔雀鲍鱼 手做风干面)
北京鸭春卷拼奇趣豆腐
奇趣豆腐都好味
但就无乜特别
蜜汁叉烧
(21天干熟成宫崎快乐猪)
(吃纳豆、乳酪、酵母、粟米,长大的日本豚)
御制鹧鸪羹
(五十年陈皮 英国野生鹧鸪)
(相传唐玄宗李隆基为了讨好杨贵妃而制作的一碗汤羹)
陈皮味好重 Can’t handle🫠
家乡陈皮拆肉东星斑
(五十年陈皮 澳洲红东星斑)
成条鱼拆晒肉 啖啖都系肉够晒爽😚鱼肉几鲜甜但就有啲清淡
上汤鲜百合杞子浸娃娃菜
(日本鲜百合 锁鲜杞子)
娃娃菜好淋好甜好入味个汤好好饮 想加个面落去🍜
脆皮诺邓盐香鸡
(新鲜三黄鸡)
鸳鸯肠菜粒炒饭
(鲜鹅肝膶肠 诺邓盐加瘦腊肠)
炒饭炒得好香🤩腊肠啲油 正到呢
团团圆圆
(姜茶汤圆)
姜茶饮落好暖🥰芝麻汤圆芝麻味唔算好重 所以我觉得唔错
鸳鸯美点
(雪枣无花果曲奇 南瓜子燕窝牛扎糖)
嗌咗杯咸柑桔
最后埋单人均$1600左右环境同服务都好好 每枱都类似一个小包厢咁 好静好舒服