2023-05-15
約左朋友午餐,想係時代廣場搵間餐廳靜靜地傾下偈,見到饗11環境優雅,主打多國菜,而家仲有75折咁就試下啦。餐廳環境清幽高雅,裝修非常有格調,輕快嘅音樂令人培感輕鬆。我哋叫左兩個午市套餐🌟頭盤:廚師沙律,沙律菜非常新鮮可口,我最喜愛就係沙律汁無加任何醬汁,十分健康。🌟是日餐湯加$48升級到酥皮龍蝦湯酥皮外層焗得金黃酥脆,將酥皮打穿後龍蝦嘅香味撲鼻而來,一口下去,非常濃郁的龍蝦鮮味,十分吸引。🌟主菜:香烤澳洲羊架,芥末籽燒汁每一枝羊架肥瘦適中,脂肪分佈均勻,經過烤炙之後,羊嘅香味四溢,肉質粉嫩,一咬下去,肉汁濺在口腔,令人十分滿足。🌟主菜:香烤美國牛小排黑椒汁 牛小排份量十分足,油脂分佈均勻,厚薄適中經過煎封後,牛味十足,一咬下去,肉汁四處流淌,廚師控制火喉技巧爐火純青。餐飲:凍檸茶茶膽夠茶味,帶少少澀,配上檸檬嘅酸,竟然係正宗檸茶味,唔錯。整體係度食個午餐係美妙愉快嘅。
我哋叫左兩個午市套餐
🌟是日餐湯加$48升級到酥皮龍蝦湯
🌟主菜:香烤澳洲羊架,芥末籽燒汁
🌟主菜:香烤美國牛小排黑椒汁
餐飲:凍檸茶
整體係度食個午餐係美妙愉快嘅。