2024-04-24 917 浏览
《本命铁板烧》食材、服务、气氛都相当讲究。新鲜食材透过师傅巧手嘅铁板料理技巧,加上火侯嘅精准掌握,完美揉合东西方料理元素,将优质食材嘅美味极致发挥。晚市提供2️⃣款套餐,「本 」$588及「命」 $788,而家凡惠顾满$1500,即免费🆓送一客原只铁板活龙虾🦞,非常之吸引🤩🔶 晚餐铁板烧一人前 - 命🔶🔸 前菜 - 萝卜炆螺头 🔸用高汤熬煮螺头,非常之入味,萝卜亦清甜。🔸 北海道帆立贝🔸带子表面煎得色泽金黄,肉质新鲜又Q弹,以特制菠菜忌廉汁💚衬托(师傅仲同我讲呢个秘制嘅酱汁入边仲包括咗罗勒同开心果🤫)创意同味道都100分🈵🔸 龙虾及大虾 🔸师傅善用食材,首先从龙虾头取出腴美虾膏,再利用龙虾头拿去煮面豉汤。生猛龙虾及大虾,师傅喺客人面前用纯熟手法,掌握生熟程度恰到好处,肉质白嫩结实,细嫩有弹性,淋上浓郁嘅虾膏酱汁,美味しい!🔸 甘鲷 🔸肥美嘅甘鲷先用平底镬炸到鱼鳞酥脆,再放上铁板上煎熟。鱼肉水嫩细致,上面又脆卜卜,配以南瓜海胆汁,提供满满嘅鲜味同丰富嘅层次。🔸鹅肝🔸铁板香煎过嘅鹅肝外酥内嫩,淋上陈醋搭配焦糖青苹果片及新鲜水果,味道精致,香浓、幼滑、鲜甜以及微酸,口腔入面好似演奏紧一篇美妙嘅乐

🔶 晚餐铁板烧一人前 - 命🔶

萝卜炆螺头

🔸 前菜 - 萝卜炆螺头 🔸
用高汤熬煮螺头,非常之入味,萝卜亦清甜。

北海道帆立贝

🔸 北海道帆立贝🔸

龙虾🦞及大虾🦐

🔸 龙虾及大虾 🔸

甘鲷配南瓜海胆汁

🔸 甘鲷 🔸

鹅肝

🔸鹅肝🔸
铁板香煎过嘅鹅肝外酥内嫩,淋上陈醋搭配焦糖青苹果片及新鲜水果,味道精致,香浓、幼滑、鲜甜以及微酸,口腔入面好似演奏紧一篇美妙嘅乐章一样!极力推介!

黑豚薄饼

🔸 黒豚薄饼 🔸
睇著师傅手势俐落地将洋葱同黑豚肉炒香,再铺平薄饼,放上馅料,卷起,视觉同埋味觉都一应俱全。

鹿儿岛和牛

🔸 鹿儿岛和牛 🔸
肉质软嫩嘅和牛于铁板上加热,散发出扑鼻香气。第一啖可以先试原味,品尝美味肉汁加上十足嘅油花,第二啖可以沾少评Wasabi提味,最后配上炸蒜带出独特风味,3个味觉可将和牛提升至不同层次。

炒饭

🔸 炒饭 🔸
金黄色炒饭粒粒分明,蛋香同葱香四溢,食起上嚟十分干爽。我其实已经食到好饱,所以只系轻轻食咗两啖,已经心满意足。

龙虾面豉汤

🔸 吸物 🔸
热辣辣嘅面豉龙虾汤,入口满满龙虾鲜甜滋味。

🔸 炒野菜🔸
蔬菜碧绿新鲜,食落爽脆,令整个套餐更均衡及健康。

焦糖多士

🔸 甘味 🔸
师傅喺铁板上细心地用黄糖煎香多士,之后稍微摊冻,令焦糖表面更加香脆,配上奶味十足嘅奶冻一齐食,圆满结尾。

🔸 饮品🔸
百香果梳打及青柠梳打,味道酸酸甜甜,好适合作为铁板烧嘅餐饮,清新又解腻🍹

❣️大家可以乘搭喺边宁顿街嘅一部专用电梯到达餐厅,唔好由商业大厦𠮶边上去呀!𠮶边系餐厅后门😆
萝卜炆螺头
北海道帆立贝