2021-08-09 808 浏览
胡炉之前我都食过,以前系高级单点形式,但最近转左做半放题,发觉质素仍然好好,相对仲抵食左。佢价钱系平日7:30-9:30就$298 一位,饮品另计,价钱都几公道。🥢胡炉鸡煲佢既鸡煲系特制,所以会出面食开既味道唔一样,花椒同藤椒味更重,所以好惹味。佢既鸡肉一上就食得,食到咁上下就会加汤,转打边炉。🥢面包蟹佢每枱送一只面包蟹,我系第一次食面包蟹。面包蟹蟹肉比较少,但蟹盖位好多膏,好香,而且配埋姜丝黑醋更加带出蟹既鲜味。🥢胡炉拼盘(澳洲和牛、牛舌芯、黑毛猪豚肉)呢个拼盘好高质,和牛有浓浓牛肉味,而且有足够油香,肥瘦比例刚好。而牛舌芯打边炉比较少食,但原来好弹牙,够爽口,个人系呢3种野入面最钟意食牛舌芯。🥢手工丸饺拼盘手工整真系好有诚意,同平时买开雪藏既丸类好大分别。手打虾丸食得出有好多虾肉,有咬口而且有粒粒鱼子,加埋汤汁好惹味。而芝心丸食既时候要小心,我无留意都差d烫亲个咀,流心芝士做得出色。泰王鲜虾云吞亦好足料,相当唔错。其他放题既食材都唔差,而且有得叫广岛蚝,size 都唔细。我仲叫左海带同蟹柳。蟹柳同海带唔洗渌好耐,一阵就ok。总结黎讲,呢个价钱食到半放题都叫抵食,同做单点个阵既质素一

🥢胡炉鸡煲

🥢面包蟹

🥢胡炉拼盘(澳洲和牛、牛舌芯、黑毛猪豚肉)

🥢手工丸饺拼盘
泰王鲜虾云吞亦好足料,相当唔错。

其他放题既食材都唔差,而且有得叫广岛蚝,size 都唔细。我仲叫左海带同蟹柳。蟹柳同海带唔洗渌好耐,一阵就ok。总结黎讲,呢个价钱食到半放题都叫抵食,同做单点个阵既质素一样,服务态度都几好,店员好快会帮手换碟,下次会再带朋友帮衬。🥰

• 胡炉牛拼盘