2023-02-17
今日老公生日,24孝老婆既我紧系要带老公食好野,所以就黎到铜锣湾呢间日式餐厅食omakase,我地简佐最贵果set,$1600有18道,慢慢食。🤍北海道粒贝呢个好似鲍鱼咁,一粒粒既刺身,好爽好鲜好甜,口感味道都一流,出色!🧡天妇罗帆立贝拼海胆呢个好少见,天妇罗帆立贝好好食,炸琴好脆,但咬落就好嫩,又唔油腻,加上冰冻既海胆,又冻又热既触感,好特别,好味!💛北海道北寄贝呢个唔系平时见开果啲cheap既北寄贝,系真正北海道新鲜既北寄贝,啲肉系米白色架,好鲜味,爽爽脆脆咁,劲劲劲好味啰!💙烧白子白子系鱼既精子,第一次食,真系大开眼界!奶油般嘅口感,细滑丰腴,烧香佐味道更好,少少焦香,有少少盐调味,好正!🤎黑鯥配萤光鱿鱼呢个都好少见,鱼肉同样新鲜嫩口,鱿鱼又烟韧香口,一个好新鲜既配搭呀!❤️大拖罗呢个真系完美,鲜香肥美,油脂十足,食完成口鱼香,正到爆呀!
🤍北海道粒贝
🧡天妇罗帆立贝拼海胆
💛北海道北寄贝
💙烧白子
🤎黑鯥配萤光鱿鱼
❤️大拖罗
呢个真系完美,鲜香肥美,油脂十足,食完成口鱼香,正到爆呀!