2019-10-07 36 浏览
上星期一同老婆去开附近揾个朋友,完左就去附近睇下有咩食下。上openrice查下见到琥酌咁多人推介就入去试下可能因为地点关系,而且又夜了。都有唔少空枱。我地两个无book都可以直接坐低。睇menu就点左明太子鸡翼,安格斯吉烈牛同一个煲,店员好耐心解释有d咩,又帮我地先开左炉。三个点牛嘅酱有芥末,盐,同埋自制烧汁。明太子鸡翼好脆,又够热,入面明太子份量又唔会过量或太少,令咸度适中。好好味之后安格斯牛黎左,吉烈皮炸粉做得好好,唔会有甩出黎情况,厚薄适中,讲返个汁,我最中意都系芥末酱,同吉烈牛好夹,令到个油腻感大减最后系一个牛肉火锅,份量唔系好大,大概一人份量,菜量都丰富够热👍另外,食紧中途店员都主动帮我地换火种,唔会发生唔够热烧情况,值得一赞。最后,原来好多人都系book左枱黎,所以开头唔多人其实食下食下已经好多人了埋单合共$600,两个人都食得好开心,环境舒适,店员服务态度好,食物质量好好

三个点牛嘅酱有芥末,盐,同埋自制烧汁。

2019-09-30
庆祝纪念