2021-06-09 489 浏览
送完外卖就放个break去海之恋食下午茶,见呢间The Coconut个价钱唔算贵就入去食下🤤🤤。我一开始就系海南鸡饭同猪脾饭之间挣扎,但因为平时间中都会食海南鸡,就决定叫猪脾饭,然后顺便叫了2只香茅鸡翼。份量方面以下午茶来说真的算多了,而且猪脾会比较容易令人饱肚,这份量其实足以做午餐。味道方面其实和猪手差不多,d肉都几滑而且有唔少猪皮。但健康关系还是少食为妙😂。香茅鸡翼就几脆但就唔算香口,要加22蚊换来2只鸡翼老实说就不是很值,但味道都唔算差的。总括黎讲呢间餐厅唔算差但都唔系话好食,但份量就对得住"下午茶"三只字。但下次可能会试试其他餐厅先😂,因为海之恋仲有好多餐厅我仲未试过。#thecoconut #hk #hongkong #food #美食 #香港美食 #泰国菜 #海之恋 #猪脾 #香茅鸡翼 #下午茶 #teatime #opmall #thai #荃湾美食

泰式猪脾饭
香茅鸡翼