2023-01-02 207 浏览
人气寿喜烧餐厅😃主打日本和牛,餐厅座位非常之阔落,而且仲有间独立房可以俾人包场,入面感觉非常之和风。二人餐比较抵 $1348,一于试吓先。二人餐有齐前菜、串烧、寿喜烧、野菜拼盘同甜品。冷盘前菜三点三文鱼刺身中规中矩😃都属于新鲜嘅,汁煮蚝几大只,蚝味浓郁。鸭胸肉味比较浓,几有咬口。串烧拼盘整体感觉都几正,有齐鸡翼、免治鸡肉、冬菇、五花腩。最好食系免治鸡肉,因为入面有啲软骨食落去有咬口,配上甜甜地嘅酱汁,好好食。火炙和牛 切到成座山,咁样已经好靓乙和牛本身已经好吸引,经过轻轻火炙,味道更加出,配上酸汁轻轻中和返。终于到咗,最吸引嘅寿喜烧☺️职员会问大家想食重口味定淡口味,太耐冇食寿喜烧,我哋拣咗重口味。因为每落一次牛,就会加一次酱汁,所以味道可能会好浓。套餐包咗佐贺A5和牛,分别系牛青椒(牛肩)+大三角。牛青椒大约系手争位置,细细片肉味重。职员会同时煮洋葱、京葱,中和和牛油份。大三角相对大片,油脂纹理更鲜明,超香牛味,配上皇帝菜食。由于已加了好几次酱汁,所以比较甜,可以蘸上蛋浆平衡味道。最后剩低乌冬、杂菜,大满足。甜品牛乳布丁,奶味重但唔太甜,好好食。

冷盘前菜三点

串烧拼盘

火炙和牛

甜品
牛乳布丁,奶味重但唔太甜,好好食。

• 寿喜烧