2024-03-04
早2晚收工近近地系地铁站附近商场医下肚,拣咗间fusion菜,呢间餐厅主打招牌草莓西瓜蛋糕,但其实佢啲主食都唔差,而家仲做埋dinner set,平均$150-200/一位,环境仲几舒服🥣是日餐汤:蘑菇汤蘑菇香味浓郁、质地顺滑,冬天饮返碗蘑菇汤啲暖意返晒来🥰🍝日本明太子帆立贝蟹肉意大利粉日本明太子的咸香、帆立贝的鲜甜以及蟹肉的鲜美,将亚洲和西方风味融合在一起。吃起来带有明太子的微辣和咸香味,搭配帆立贝和蟹肉的鲜美口感,整体味道丰富多样😃🐟灯笼椒金目鲈鱼鱼皮焦脆咸香,肉质鲜美,味道鲜甜,以灯笼椒、翠玉瓜作为伴菜,带出咗鱼嘅浓郁香味,亦有助中和整道菜的味道🍰招牌草莓西瓜蛋糕作为餐厅Signature,佢嘅西瓜蛋糕当然无令我失望啦🥰佢系无麸质嘅杏仁蛋糕;以杏仁作饼底,中间有玫瑰味忌廉、西瓜,顶层是玫瑰花瓣果冻、开心果及草莓果肉制成;西瓜清甜、草莓清新,两种生果配搭完美,味道让人焕然一新📍LIFETASTIC BISTRO (PopCorn 1) (将军澳)将军澳唐贤街9号PopCorn 1地下G19号舖
🥣是日餐汤:蘑菇汤
蘑菇香味浓郁、质地顺滑,冬天饮返碗蘑菇汤啲暖意返晒来🥰
🍝日本明太子帆立贝蟹肉意大利粉
🐟灯笼椒金目鲈鱼