2019-06-24 165 浏览
铜锣湾时代广场嘅食通天一向系高级食肆嘅代名词。最近见到有一间新嘅川菜餐厅进驻「三希楼」,一于同女朋友黎食返餐好嘅。餐厅虽然主打川菜,但一样提供粤菜,都几照顾香港人的口味。前菜有两碟,不另收费,正。酸酸辣辣都几开胃!海蜇皮蛋 $78都几新鲜渝洲凉面 $38平时食川菜食开担担面,一于试下新野!呢个系冷盘黎嘅,正宗重庆嘅味道,再加上辣椒,辣得好过瘾,非常惹味!红油抄手 $48川菜少不了的配角,酱汁辣中带甜,有惊喜,十分满意。而且云吞皮薄馅靓,刚刚好一口就食完一粒,甜与辣嘅味道系口腔不断撞击,正!红烧豆腐煲 $108三希楼川菜出色,粤菜一样唔惹小!每件豆腐都好入味,完全索晒配菜嘅精华!岩晒我地口味。招牌咕噜肉 $198色香味俱全呀!简直好似艺术品咁靓,而且咬落啖啖肉,酸酸甜甜咁,好满足!避风塘豉椒炒大蚬 $198 蚬肉只只都好大粒,够晒肥美!女朋友超钟意食,无几耐就成碟俾佢清晒!又难怪,的确系比一般餐厅新鲜肥美好食嘅!味道岩岩好又有少少辣,芡汁尤其出色。餐厅嘅舒适环境系另一大卖点,座位宽敞,食都食得开心啲。而且够晒私隐度,最岩同一大班朋友一边享受美食一边倾心事!

餐厅虽然主打川菜,但一样提供粤菜,都几照顾香港人的口味。

前菜有两碟,不另收费,正。酸酸辣辣都几开胃!

海蜇皮蛋 $78
都几新鲜

渝洲凉面 $38

红油抄手 $48
川菜少不了的配角,酱汁辣中带甜,有惊喜,十分满意。

红烧豆腐煲 $108
三希楼川菜出色,粤菜一样唔惹小!
每件豆腐都好入味,完全索晒配菜嘅精华!岩晒我地口味。

招牌咕噜肉 $198

味道岩岩好又有少少辣,芡汁尤其出色。