餐厅面口已经full到个阵高级感,入到去灯光暗暗地,我地book 6点食 去到系未有人,稍后有多反小小人 入坐率大约50% 。我地安排系sofa位,系大张对住嘅双人 sofa。气氛一流,除左坐落会有d矮。职员全部都好热心 Serve 起好,换碟 清枱 点餐全部都好细心,好似食紧酒店餐高级西餐感。食物质素都相当好,338食到 完全超值。 海鲜拼盘:龙虾x0.5 细型嘅龙虾 D肉大概同一只虾差吾多,味道正正常常。虾x3:意外地好鲜甜弹牙。篮青口:朋友话好食 我吾食 吾知~另外有配个汁 酸酸地几开胃 猪颈肉:烧得都啱啱好,食落都脆口吾硬,都有配个汁 系清新 淡淡地 有d香料感嘅味。 慢煮鸡胸:冻头盘,肉质软腍 外层包住青酱 好浓味。但系就冇入到味 个鸡肉本人就冇咩味,但整体夹埋食系吾错。 白松露菇:炒得好香 好有镬气 好似系铁板到炒感,松露味刚刚好 吾会抢左菇味 牛角包:切开流心真系好吸睛,出面超脆,不过因为入布嘅汁系全液体 所以会令到入面个芯好湿 个口感冇感好,如果个汁杰反小小 应该会好d。龙虾汤 同 冬荫功 个味都好出 好香,不过就普通味 纯粹食个特别。反而奶茶味较为推介 一切开劲香 茶

另外有配个汁 酸酸地几开胃

牛角包:切开流心真系好吸睛,出面超脆,不过因为入布嘅汁系全液体 所以会令到入面个芯好湿 个口感冇感好,如果个汁杰反小小 应该会好d。龙虾汤 同 冬荫功 个味都好出 好香,不过就普通味 纯粹食个特别。反而奶茶味较为推介 一切开劲香 茶味超浓 但完全吾会甜 超出想象嘅好食。

伊面:味道超香浓龙虾汁 但吾会咸,入面有好多蟹肉 加埋d蟹子 食落好有口感,个面系较幼身嘅伊面 挂到好多汁 都吾会太腍。好有意粉嘅感觉 但系伊面黎

魔鬼鱼:香料味好香 但有小小太咸,好少餐厅有魔鬼鱼食 系值得一试。个鱼肉系叉起一片片个面系好滑 好似鱿鱼感 咬落又一丝丝感 好特别。

椰子雪糕:超香椰子味 入面仲有椰丝 香滑中食到d口感 大推

焦糖炖蛋:个面系脆焦糖,下面个蛋系较软身,有小小太甜

热情果奶冻:奶冻好滑 奶味较淡,热情果味好出 酸酸甜甜同个奶冻好夹。

另外本身食75分钟 我地足足食左超过个半钟都冇人赶我地走,成个环境气氛一流 西餐黎讲上菜系超快,一黎就摆底2个海鲜拼盘先,除左主菜 嗌嘅嘢食都5分钟左右会上到

2023-06-10
  • 泰式奶茶流心牛角包