2022-08-31
🇯🇵日式料理餐厅一般都系比人一种高级嘅感觉🥳有无念过高质嘅日本寿司🍣同埋新鲜嘅鱼生丼都可以🈶️靓靓嘅外卖presentation呢❓而且价钱仲好抵食添👍🥡今次我就系黄埔揾到间好高质嘅日式料理外卖小店🇯🇵佢哋除咗鱼生新鲜之外❤鱼生铺系饭面仲铺得靓靓👍返到屋企仲好整齐🍱欣赏佢外卖会跟埋干冰🧊超细心喔🥳🥳📣📣仲有呀🗯佢地系用「彩色芝麻」架🥳知道嘛😍一般「彩色芝麻」只会系高级日本餐厅先会见到架🥳我上次见到「彩色芝麻」系食omakase个时就见过😍一个百零蚊嘅嘅丼饭就可以🈶️呢个「质素」♥️真心觉得好抵呀🥳🥳🇯🇵筑地市场丼 $148🌈佢哋呢度嘅丼饭选择🈶️好多😍真系样样都想食呀😛拣咗呢个「筑地市场丼」❤里面🈶️油甘鱼🐠三文鱼🐟帆立贝🦪鲜虾🦐三文鱼籽🎣日本海胆🦪所有新鲜嘅材料铺晒系啲饭上面❤️味道够晒鲜甜😋而且外卖嘅卖相超级靓呀👍份量十足🥳特别钟意佢地嘅海胆同埋油甘鱼呀🦪海胆够晒creamy😋油甘鱼油脂平均👍味道新鲜🥳正呀💯🉐🔥炙烧鱼生丼$120🌈另一个就拣咗「炙烧鱼生丼」❤里面🈶️拖罗🐟三文鱼🐠鳗鱼🍱帆立贝🦪鱿鱼🦑左口边🎣呢碗一样咁好食😋特别喜欢佢嘅拖罗🐟同埋帆立贝🦪够新鲜❤所以好鲜甜呀🥳炙烧过鳗鱼嘅口感仲外
🇯🇵筑地市场丼 $148
🔥炙烧鱼生丼$120
🌈另一个就拣咗「炙烧鱼生丼」❤里面🈶️拖罗🐟三文鱼🐠鳗鱼🍱帆立贝🦪鱿鱼🦑左口边🎣呢碗一样咁好食😋特别喜欢佢嘅拖罗🐟同埋帆立贝🦪够新鲜❤所以好鲜甜呀🥳炙烧过鳗鱼嘅口感仲外脆内软🔥好食到不得了呢🥳🥳