2020-11-24 476 浏览
今日同屋企人谂住去荃湾行DONKI,就喺附近揾嘢食,行行吓见到呢间廿一堂个样好似几好于是就入去。佢系自助式餐厅,买完飞就可以入去揾位坐,再等叫号码。我哋四个大人叫咗四个餐。廿一烧豚丼同丼丼屋嘅十胜带广名物豚丼差唔多,不过豚肉质素较好,薄啲冇咁韧,同埋好香豚油味。👍🏻👍🏻海鲜65C温泉玉子赞岐乌冬乌冬面质弹牙,海鲜一般,不过两只带子好大只,而且好多紫菜,分量十足。😋廿一咖喱唐扬鸡丼啲鸡够大旧,咖喱就系普通日本咖喱啦,不过辣辣地几野味。牛肉炊饭见个样几特别,就试吓佢。食法都几得意,个火烧到咁上下会自己熄,跟住就会整到啲饭焦,有啲饭好林,有啲饭又脆脆地,口感特别。☺️☺️不过份量较少,食完唔系好够饱😂最后值得一赞嘅系个餐有个甜品,叫大福,佢系好似雪米糍咁,不过唔冻,同埋入边系cream🥰🥰 佢个皮够薄,所以食落去好creamy 好甜❤️正❤️❤️
我哋四个大人叫咗四个餐。

海鲜65C温泉玉子赞岐乌冬

廿一咖喱唐扬鸡丼
啲鸡够大旧,咖喱就系普通日本咖喱啦,不过辣辣地几野味。

海鲜65C温泉玉子赞岐乌冬
2020-11-19