2021-07-06
今日因工作关系难得路经将军澳,去咗个新商场澳南海岸见到有间食日本🇯🇵炸物都几有特色 - 京都胜牛。坐得舒适而且人不多,职员服务态度好,店内木饰面加日式小摆设,充满日式风格。有个享用炸牛扒教学,当然唔少得点招牌菜,点左个京都胜牛三味套餐,加多个特选海产套餐京都胜牛三味系由牛不同部位组成 (翼板,菲力及薄片酱味牛) 我最钟意食后者,因为本身牛都已有鲜味,肉质好有口感,加埋少少酱汁又薄身,好juicy。特选海产套餐 - 包含两只大海虾🦐好大只啖啖肉,仲有两只生蚝加鳗鱼,呢个系好吸引,仲要点埋唔同嘅酱汁好有特色。但系全部都系炸物,食完都觉得有啲热气。柚子茶及芒果奇异果特饮见隔离枱有饮,于是我贪得意叫两杯嚟饮,个样睇落唔错不过其实饮落就不过不失啦,如果食炸物去饮都其实几夹架,中和一下热气。
京都胜牛三味套餐
京都胜牛三味套餐
但系全部都系炸物,食完都觉得有啲热气。
特选海产套餐
柚子茶及奇异果特饮